Πλαστικός Χειρουργός Μάνος Παντελίδης | Πλαστική Χειρουργική & Lasers

Δ/ντής Πλαστικής χειρουργικής 251 ΓΝΑ ειδικευθείς & μετεκπαιδευθείς στη Μ. Βρετανία

τ. Διευθυντής Whiston Hospital, Liverpool, Αγγλία

επικοινωνία
Αισθητική

Lifting Προσώπου & Lifting Λαιμού

Με τον χρόνο, η βαρύτητα, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και το άγχος της καθημερινής ζωής αλλάζουν την εμφάνιση του προσώπου και του λαιμού μας. Βαθιές ρυτίδες εμφανίζονται δίπλα στο στόμα, χαλαρώνει το σαγόνι και ο λαιμός αναπτύσσει χαλαρές πτυχές και εναποθέσεις λίπους. Το lifting του προσώπου σβήνει αυτά τα σημάδια της ηλικίας μέσω της σύσφιγξης των μυών και της αφαίρεσης λίπους και παραπανίσιου δέρματος, δίνοντας στο πρόσωπό σας μια πιο φρέσκια και νεανική εμφάνιση. Μετά το χειρουργείο, ορισμένοι ασθενείς δείχνουν 10-15 χρόνια νεότεροι!

Το lifting προσώπου, που είναι γνωστό και ως ρυτιδεκτομή ανανεώνει το μέσο και κατώτερο τμήμα του προσώπου και του λαιμού.

Το lifting προσώπου είναι πιο αποτελεσματικό σε ασθενείς οι οποίοι θέλουν να διορθώσουν:

 • Χαλάρωση του μέσου προσώπου
 • Βαθιές ρυτίδες κάτω από τα μάτια
 • Βαθιές ρυτίδες μεταξύ της μύτης και του στόματος (ρινολοβιακές πτυχές)
 • Χαλαρές περιοχές λίπους
 • Χαλαρό δέρμα και λίπος κάτω από το σαγόνι και τη γνάθο

Τι δε διορθώνει το lifting του προσώπου;

Το lifting του προσώπου μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση των ασθενών με τα προαναφερθέντα προβλήματα. Ωστόσο, το lifting προσώπου δεν μπορεί να «παγώσει» τη διαδικασία του γήρατος, με τον καιρό, σημάδια γήρατος θα εμφανιστούν ξανά.

Επιπρόσθετα, το facelift δεν ανανεώνει τα φρύδια, τα βλέφαρα και τη μύτη. Ασθενείς που θέλουν να βελτιώσουν αυτές τις περιοχές θα πρέπει να σκεφτούν το ενδεχόμενο να συνδυάσουν το facelift με βλεφαροπλαστική ή ρινοπλαστική.

Ενέσιμα fillers, botox καθώς και λέιζερ skin resurfacing μπορούν να βελτιώσουν τα αποτελέσματα ενός facelift.

Θεωρείστε κατάλληλος/η υποψήφιος/α  για facelift όταν:

 1. Επιθυμείτε να βελτιώσετε ένα ή περισσότερα από τα σημάδια της ηλικίας που προαναφέρθηκαν

 2. Είστε γυναίκες ή άντρες των οποίων το πρόσωπο έχει αρχίσει να «κρεμάει» αλλά το δέρμα έχει ακόμη την ελαστικότητά του

 3. Είστε γενικά υγιής

 4. Δεν καπνίζετε

 5. Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες

 6. Σκέφτεστε να κάνετε facelift για προσωπικούς λόγους και όχι επειδή κάποιος άλλος σας πιέζει να το κάνετε

 7. Κατά τη συνάντησή σας με το γιατρό, θα συζητήσετε περαιτέρω εάν ένα facelift είναι η κατάλληλη θεραπεία για εσάς.

Πώς γίνεται η ρυτιδεκτομή;

Τα facelift διεξάγονται σε κάποιο από τα πλέον σύγχρονα χειρουργεία κλινικών με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Οι ασθενείς υπόκεινται σε ολική νάρκωση. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 3 ώρες. Η τεχνική με την οποία γίνεται το facelift ποικίλει ανάλογα με τον χειρουργό, τη δομή του προσώπου του ασθενούς και από την προσδοκώμενη διόρθωση. Η πιο συχνή τεχνική που χρησιμοποιεί ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Παντελίδης είναι:

Deep Plane facelift: Το ολοκληρωμένο facelift για την ανανέωση του μέσου προσώπου, του σαγονιού και του λαιμού, το οποίο περιλαμβάνει αφαίρεση λιπογλυπτική, ανόρθωση και επανατοποθέτηση του μυός και αφαίρεση του δέρματος. Η τομή ξεκινά στους κροτάφους και από το μπροστινό μέρος του αυτιού, γύρω από το λοβό και πίσω από το αυτί φτάνει μέχρι τη γραμμή των μαλλιών. Σε κάποιες περιπτώσεις, γίνεται και δεύτερη τομή κάτω από το σαγόνι.

Οι τομές συγκλίνονται με λεπτά ράμματα. Οι τομές «κρύβονται» στα μαλλιά και τις φυσικές πτυχές του προσώπου.

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα, μετά από χρόνια το πρόσωπό σας θα συνεχίσει να φαίνεται καλύτερο σε σχέση με το αν δεν είχατε κάνει facelift

Πώς είναι η ανάρρωση από το facelift;

Στην αρχή, μπορεί να έχετε οίδημα, μούδιασμα, μελανιές και αίσθημα τραβήγματος στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Το πρόσωπό σας μπορεί να φαίνεται άνισο και θα αισθάνεστε σκληρούς/άκαμπτους του μύες του προσώπου. Τα περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα συνήθως υποχωρούν μέσα σε 3-6 εβδομάδες και η αισθητικότητα επιστρέφει στο φυσιολογικό μέσα σε λίγους μήνες. Οι ουλές με τον χρόνο βελτιώνονται. Πολλοί ασθενείς επιστρέφουν στη δουλειά τους μέχρι την τρίτη εβδομάδα. Διάφορα καλυπτικά καλλυντικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ελαχιστοποιηθεί η εμφάνιση των μελανιών. Θα πρέπει να προσέχετε τους χειρισμούς σας με το δέρμα και τα μαλλιά σας κατά την ανάρρωσή σας.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα του facelift;

Τα αποτελέσματα ενός facelift δεν κρατούν για πάντα. Ίσως θελήσετε να επαναλάβετε το χειρουργείο σε 5-10 χρόνια. Κατά μία έννοια όμως, τα αποτελέσματα είναι μόνιμα, μετά από χρόνια το πρόσωπό σας θα συνεχίσει να φαίνεται καλύτερο σε σχέση με το αν δεν είχατε κάνει facelift.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της ρυτιδεκτομής;

Οι πιθανές επιπλοκές του facelift περιλαμβάνουν: αιμορραγία, μόλυνση, μελανιές, άνισο οίδημα ή δυσχρωμία, αλλεργική αντίδραση στην αναισθησία, φουσκάλες (συνήθως εμφανίζονται μόνο σε καπνιστές), και παροδική ή μόνιμη απώλεια της αισθητικότητας στο πρόσωπο. Ο γιατρός θα συζητήσει μαζί σας τους κινδύνους και τα πλεονεκτήματα του facelift πριν από την επέμβαση.


Copyright © 2010 Dr. Manos Pantelidis
Web Design & Development by Generation Y