Πλαστικός Χειρουργός Μάνος Παντελίδης | Πλαστική Χειρουργική & Lasers

Δ/ντής Πλαστικής χειρουργικής 251 ΓΝΑ ειδικευθείς & μετεκπαιδευθείς στη Μ. Βρετανία

τ. Διευθυντής Whiston Hospital, Liverpool, Αγγλία

επικοινωνία
Laser

Ακμή - Ουλές ακμής

Πριν
Θεραπεία ακμής με λέιζερ πριν και μετα
Μετά
Πριν
Θεραπεία ακμής με λέιζερ πριν και μετα
Μετά

ΟΥΛΕΣ  ΑΚΜΗΣ

Οι ουλές που δημιουργούνται ως απότοκο μιάς παλιάς ακμής προσώπου που βασάνισε τον ασθενή για αρκετά χρόνια μπορούν να διορθωθούν με ένα συνδιασμό διαφορετικών ενεργειών και επεμβάσεων οι οποίες δίνουν εκπληκτικά αποτελέσματα.

Οι πιο επιφανειακές ουλές ανταποκρίνονται ως ένα βαθμό στα πήλινγκ(peeling) προσώπου όπου πάντα όμως απαιτούνται 2-3 επαναλήψεις ανά μήνα περίπου για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για τις πιο βαθιές και έντονες ουλές ενδείκνυται η θεραπεία με Dermabrasion η οποία θεωρείται ότι πιο ¨βαθύ¨ και αποτελεσματικό στον χώρο της αποκατάστασης των ουλών. Έπειτα από μελέτες έχει βρεθεί ότι είναι 5 φορές πιο αποτελεσματικό από το Erbium Laser(Visage) και 2 φορές πιο αποτελεσματικό από το CO2 Laser ενώ ο ερεθισμός που προκαλείται ειδικά στα¨ Μεσογεικά δέρματα¨ εξαφανίζεται μέσα σε λίγες ημέρες. Εάν οι ουλές ξεπερνούν το βάθος της επιδερμίδας και του χορίου και φτάνουν μέχρι το υποδόριο λίπος τότε μπορεί να χρειαστεί μιά προεργασία αφαίρεσης των ουλών (punch elevation-excision) και κατόπιν η εφαρμογή των θεραπειών. 

Επιπρόσθετα η τοποθέτηση Αυτόλογου λίπους μετά τις οιοδήποτε θεραπείες προσθέτει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στις έντονες και βαθιές ουλές. Πριν μπείτε στον κόπο μιάς κοπιαστικής, ερεθιστικής, πολυέξοδης και χωρίς αποτέλεσμα θεραπείας σε όχι σωστά εκπαιδευμένα άτομα συμβουλευτείτε μας.

 

 

 

 


Copyright © 2010 Dr. Manos Pantelidis
Web Design & Development by Generation Y