Πλαστικός Χειρουργός Μάνος Παντελίδης | Πλαστική Χειρουργική & Lasers

Δ/ντής Πλαστικής χειρουργικής 251 ΓΝΑ ειδικευθείς & μετεκπαιδευθείς στη Μ. Βρετανία

τ. Διευθυντής Whiston Hospital, Liverpool, Αγγλία

επικοινωνία
Laser

Αποτρίχωση με laser

Αποτρίχωση με τεχνολογία παλμικού laser AFT

Η αποτρίχωση με παλμικό υπέρυθρο φως, δίνει τέλος στην ανεπιθύμητη τριχοφυΐα με τρόπο γρήγορο και ασφαλή. Είναι μια μέθοδος αποτρίχωσης που δεν χρειάζεται χρόνο αποθεραπείας. Επιφέρει μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας και μακροπρόθεσμα την εξάλειψή της, σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος. Αντίθετα με άλλες παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης, η AFT προσφέρει γρήγορα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα ειδικά σε μεγάλες περιοχές θεραπείας. Η μέθοδος της ηλεκτρόλυσης είναι επώδυνη και χρονοβόρα. Από την άλλη, το ξύρισμα διαρκεί λίγες ημέρες και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα. Τέλος, το κερί, δεν είναι μόνιμο, ενώ μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις. Μόνο η τεχνολογία  AFT είναι τόσο αποτελεσματική, ανώδυνη και γρήγορη.

Πονάει;

Οι περισσότεροι ασθενείς δεν αισθάνονται πόνο, αλλά περιγράφουν μια αίσθηση ελαφριών τσιμπημάτων στο δέρμα. Δεν απαιτείται τοπική αναισθησία, παρά μόνο όταν το απαιτούν οι ασθενείς, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες περιοχές.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Η νέα αυτή μέθοδος αποτρίχωσης μπορεί να καλύψει μεγάλες περιοχές σε λίγο σχετικά χρόνο, καθώς επιδρά σε μεγάλο αριθμό τριχών με ένα μόλις παλμό. Ωστόσο, το ακριβές χρονικό διάστημα διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος της θεραπευόμενης περιοχής. Οι μασχάλες συνήθως διαρκούν 5 λεπτά, ενώ τα πόδια μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 45 λεπτά.

Πόσες θεραπείες απαιτούνται;

Όλοι οι θύλακοι της τρίχας διανύουν στάδια ανάπτυξης. Το Έντονο Παλμικό Φως, επιδρά μόνο σε θύλακες που βρίσκονται στο αναγεννητικό στάδιο. Έτσι, για να επιτευχθεί η πλήρης και μόνιμη αποτρίχωση πρέπει όλες οι τρίχες να βρεθούν στο στάδιο αυτό. Για αυτόν το λόγο, η θεραπεία επαναλαμβάνεται κάθε 1 με 1,5 μήνα για να έχουν περάσει όλοι οι θύλακες από το αναγεννητικό στάδιο. Συνήθως απαιτούνται 6-8 συνεδρίες. Ο γιατρός θα σας συμβουλέψει για τον απαραίτητο αριθμό θεραπειών ανάλογα με την περίπτωσή σας.

Για ποιον ενδείκνυται η θεραπεία;

Η θεραπεία είναι αποτελεσματική για γυναίκες, άνδρες και παιδιά. Οι παράμετροι των παλμών προσαρμόζονται για κάθε δέρμα ξεχωριστά ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του (χρώμα δέρματος, ποιότητα και χρώμα τριχών, περιοχή του σώματος).

Είναι ασφαλής;

Κλινικές έρευνες, που αφορούν στην τεχνολογία του Έντονου Παλμικού Φωτός, πιστοποιούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.


Copyright © 2010 Dr. Manos Pantelidis
Web Design & Development by Generation Y