Πλαστικός Χειρουργός Μάνος Παντελίδης | Πλαστική Χειρουργική & Lasers

Δ/ντής Πλαστικής χειρουργικής 251 ΓΝΑ ειδικευθείς & μετεκπαιδευθείς στη Μ. Βρετανία

τ. Διευθυντής Whiston Hospital, Liverpool, Αγγλία

επικοινωνία
Αισθητική

Χειρουργική γεννητικών οργάνων

 

Αιδοιοπλαστική και Πλαστική Κόλπου

Πώς λέγεται και σε τι αφορά;

Είναι η επέμβαση που αφορά την πλαστική και αισθητική ανάπλαση του αιδοίου (VaginaDesigning). Στη βιβλιογραφία είναι γνωστή ως Αιδοιοπλαστική. Σκοπός της επέμβασης είναι η ανάπλαση και επανασχεδίαση των ιστών της περιοχής εξωτερικά έτσι ώστε η εμφάνιση του αιδοίου να είναι όπως το επιθυμεί η γυναίκα.

Ποια είναι η ιατρική διαδικασία;

Η εξέταση και η συζήτηση με τον ειδικό γιατρό είναι το πρώτο βήμα. Η κάθε γυναίκα σίγουρα έχει διαφορετικές προσδοκίες από την επέμβαση, ο γιατρός όμως είναι αυτός που θα εξηγήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν, γιατί όπως είναι αντιληπτό το σώμα κάθε γυναίκας είναι διαφορετικό .
Η επέμβαση αρχίζει με τον σχεδιασμό των περιοχών στις οποίες θα επέμβουμε. Το στάδιο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί καθορίζει και το τελικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια προχωράμε στις τομές πάνω σε αυτό το σχέδιο. Οι τομές θα πρέπει να γίνουν με απόλυτη ακρίβεια και λεπτομέρεια.
Η επέμβαση γίνεται με τοπική, γενική ή και επισκληρίδια αναισθησία, σε οργανωμένο και ειδικά εξοπλισμένο κέντρο ή σε κατάλληλα  εξοπλισμένη κλινική και η διάρκεια της είναι από 2 έως 3 ώρες. Δεν χρειάζεται παραμονή στη κλινική παρά μόνο λίγες ώρες μετά για την ασφάλεια της γυναίκας.

Η επιστροφή στη δουλειά είναι άμεση ακόμα και την επόμενη μέρα και στους κανονικούς ρυθμούς (γυμναστική, σεξουαλική επαφή κλπ) σε διάστημα 6-8 εβδομάδες. Η φαρμακευτική αγωγή που θα χρειαστεί να λάβετε είναι κάποια αντιβίωση και κάποιες τοπικές αλοιφές για μια εβδομάδα. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος και υποφερτός και γενικά αντιμετωπίζεται με ήπια παυσίπονα. Η περιοχή θα είναι ελεύθερη χωρίς επιδέσμους ή γάζες.

Ιδανικές υποψήφιες για την επέμβαση.

Είναι διάφορες οι κατηγορίες των γυναικών που θα τους απασχολούσε το γεγονός της πλαστικής ή αισθητικής αποκατάστασης της συγκεκριμένης περιοχής . Μια κατηγορία γυναικών είναι αυτές που τις ενοχλεί η τυχόν υπερτροφική, ασύμμετρη εμφάνιση των χειλέων  ή ο υπερχρωματισμός  της περιοχής κυρίως βλέποντας τον εαυτό τους στο καθρέφτη, έχουν εντοπίσει που είναι το πρόβλημα και ζουν με αυτό για πολλά χρόνια και δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να το συζητήσουν με κάποιον ειδικό. Μια άλλη κατηγορία γυναικών είναι αυτές που έχουν υπερτροφία ή και δυσμορφία σε μερικά σημεία του αιδοίου (Μικρά, Μεγάλα χείλη, κλειτορίδα)  και συνοδεύεται από ενόχληση σε καθημερινές δραστηριότητες πχ γυμναστική, οδήγηση, ποδήλατο, σεξουαλική επαφή, ενδυμασία με στενά ρούχα (μαγιό-κολλάν). Μία άλλη κατηγορία γυναικών είναι εκείνες που επιθυμούν καθαρά αισθητική παρέμβαση στη περιοχή για να αποκτήσουν το λεγόμενο Vaginal Design της αρέσκειας τους.

Οι κίνδυνοι των επεμβάσεων

Οι κίνδυνοι από αυτές τις επεμβάσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτοι. Φυσικά πρόκειται για χειρουργική επέμβαση και η αναισθησία είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη. Αυτές οι επεμβάσεις πρέπει να πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους γιατρούς με γνώση και εμπειρία στην ανατομία της συγκεκριμένης περιοχής αλλά και με άρτια εκπαίδευση σε όσο αφορά τη Πλαστική Χειρουργική Γυναικολογία.
Οι μετεγχειρητικοί κίνδυνοι είναι κάτι που είναι καθαρά στο χέρι της γυναίκας, δεδομένου πως οι κύριες πρέπει να φροντίσουν την υγιεινή και την καθαριότητα της περιοχής και να ακολουθήσουν με ευλάβεια τις οδηγίες του γιατρού.

Πότε αντενδείκνυται μια τέτοια επέμβαση;

Οι αντενδείξεις για τις επεμβάσεις αυτές είναι ελάχιστες, όπως για παράδειγμα οι κολπικές φλεγμονές στην ενεργή φάση τους, οι γυναίκες που έχουν τη τάση για σχηματισμό χηλοειδών ουλών, αυτές που πάσχουν από βαρύ και αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη και τέλος εκείνες που πάσχουν από βαριά ψυχικά νοσήματα και άτομα με έντονα διαταραγμένη προσωπικότητα.
Οι επεμβάσεις αυτές πραγματοποιούνται και σε συνδυασμό μεταξύ τους. Για παράδειγμα μπορεί να συνδυαστεί η Αιδοιοπλαστική στα μικρά και μεγάλα χείλη με την πλαστική στην κλειτορίδα ή το περίνεο, επίσης η Αιδοιοπλαστική με την πλαστική του κόλπου και αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων.


Copyright © 2010 Dr. Manos Pantelidis
Web Design & Development by Generation Y