Πλαστικός Χειρουργός Μάνος Παντελίδης | Πλαστική Χειρουργική & Lasers

Δ/ντής Πλαστικής χειρουργικής 251 ΓΝΑ ειδικευθείς & μετεκπαιδευθείς στη Μ. Βρετανία

τ. Διευθυντής Whiston Hospital, Liverpool, Αγγλία

επικοινωνία
Αισθητική

Ωτοπλαστική

Η ωτοπλαστική, είναι μια αισθητική επέμβαση για να βελτιώσει την εμφάνιση των αυτιών ενός ασθενή. Παρόλο που η ωτοπλαστική δεν επηρεάζει την ακοή, μπορεί να βοηθήσει ψυχολογικά οποιονδήποτε αντιμετωπίζει προβλήματα με το μέγεθος των αυτιών του, έχει υποστεί κάποιον σοβαρό τραυματισμό στα αυτιά ή απλά θέλει να βελτιώσει την εμφάνισή του.

Η ωτοπλαστική δίνει λύση σε δύο δυσμορφίες: στα προεξέχοντα (πεταχτά) αυτιά και στα μεγάλα αυτιά.

Τι μπορεί να διορθώσει η ωτοπλαστική;

Με την επέμβαση ωτοπλαστικής, μπορούν να διορθωθούν αρκετές αισθητικές ανωμαλίες των αυτιών, όπως:

  1. Μεγάλα ή προεξέχοντα αυτιά
  2. Lop ear (η κορυφή του αυτιού διπλώνει προς τα κάτω ή προς τα μέσα)
  3. Cupped ear (μικρό αυτί)
  4. Shell ear (no outer curve in the cartilage)
  5. Μεγάλοι, τραβηγμένοι, ή σκισμένοι λοβοί του αυτιού
  6. Λοβοί με ρυτίδες

Ο Dr. Παντελίδης κατασκευάζει εκ νέου αυτιά για ασθενείς που δεν έχουν λόγω τραυματισμού ή άλλων αιτιών.

Θεωρείστε κατάλληλος/η υποψήφιος/α για ωτοπλαστική όταν:

Θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνιση των αυτιών σας

Η ωτοπλαστική μπορεί να γίνει σε παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών, όμως μπορεί να ωφελήσει άτομα όλων των ηλικιών.

Είστε γενικά υγιείς.

Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες.

Πώς γίνεται η ωτοπλαστική;

Η ωτοπλαστική, διαρκεί περίπου ώρες και γίνεται με τοπική αναισθησία.

Η ωτοπλαστική ξεκινάει με μια μικρή τομή που γίνεται, στη φυσιολογική πτυχή πίσω από το αυτί. Ύστερα διαμορφώνεται το νέο σχήμα του χόνδρου για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αφού αλλάξει το σχήμα του χόνδρου, χρησιμοποιούνται ράμματα για να κλείσουν οι τομές και τοποθετείται ένας επίδεσμος γύρω από το κεφάλι για να εξασφαλίσει τη σωστή θέση των αυτιών. Για να επιτύχουμε καλύτερη ισορροπία, μπορεί η επέμβαση να γίνει και στα δύο αυτιά ακόμα και εάν το πρόβλημα βρίσκεται μόνο σε ένα από αυτά.

Πώς είναι η ανάρρωση από την ωτοπλαστική;

Οι ασθενείς όλων των ηλικιών επιστρέφουν στις δραστηριότητές τους μέσα σε λίγες ώρες, όμως μπορεί να αισθάνονται πόνο για μερικές ημέρες. Ίσως χρειαστούν παυσίπονα.

Η ωτοπλαστική δίνει λύση σε δύο δυσμορφίες: στα προεξέχοντα αυτιά και στα μεγάλα αυτιά.

Μερικές ημέρες μετά την ωτοπλαστική, οι επίδεσμοι γύρω από το κεφάλι αντικαθίστανται με γάζες στα αυτιά που αφαιρούνται σε 1 εβδομάδα. Τα ράμματα αφαιρούνται μέσα σε 1 εβδομάδα. Για τις πρώτες 2 εβδομάδες μετά την επέμβαση, οι ασθενείς θα πρέπει να κοιμούνται ανάσκελα και όχι πλάγια.

Μετά από 1 εβδομάδα μετά την επέμβαση, τα παιδιά μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο και οι ενήλικες μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους και να ανακτήσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Αφού επουλωθούν πλήρως οι τομές στα αυτιά, θα υπάρχει μια μικρή ουλή στο πίσω μέρος των αυτιών. Ωστόσο, λόγω της θέσης των ουλών δεν θα φαίνονται σχεδόν καθόλου και με τον καιρό θα φαίνονται όλο και λιγότερο

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της ωτοπλαστικής;

Σε ένα μικρό ποσοστό των ασθενών μπορεί να αναπτυχθεί ένας θρόμβος στο αυτί. Ο θρόμβος αυτός γενικά διαλύεται από μόνος του ή μπορεί να διαλυθεί με μια βελόνα. Άλλος πιθανός κίνδυνος είναι η μόλυνση του χόνδρου, κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία ουλώδους ιστού. Μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά, ίσως όμως απαιτηθεί χειρουργική αποκατάσταση.

Τα γεμάτα και ζωντανά χείλη ήταν πάντα σημαντικά για μια όμορφη εμφάνιση. Μερικοί από εμάς, όμως, γεννιόμαστε με λεπτά, δύσμορφα χείλη, ή τα χείλη μας χάνουν τον όγκο τους με την ηλικία. Πλέον όμως, η εμφάνιση των χειλιών μας είναι στο χέρι μας. Οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες, τα λεπτά χείλη και η χαλάρωση στην άκρη του στόματος είναι όλα προβλήματα που μπορούν να λυθούν με ενέσιμα fillers. Η αγορά αλλάζει συνεχώς, με νέα προϊόντα να εμφανίζονται ταχύτατα. Η φροντίδα εξατομικεύεται για να εξασφαλίσει μια ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία.

Στις μη χειρουργικές θεραπείες, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα ενέσιμα και fillers τα οποία έχουν δοκιμαστεί και ελεγχθεί από τον πλαστικό χειρουργό Δρ. Παντελίδη.


Copyright © 2010 Dr. Manos Pantelidis
Web Design & Development by Generation Y